Εμβολιασμοί: Κλείστηκαν 68.500 ραντεβού για την 1η δόση

Συνεχίζουν να κλείνουν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, οι πολίτες άνω των 60 ετών, μετά τα σκληρά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση και το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ, που θα επιβάλλεται μέσω ΑΑΔΕ, από τις 16 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη περασμένη Τρίτης, ημέρα που ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, περισσότεροι από 60.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού πρώτης δόσης μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Και η διαδικασία συνεχίζεται, καθώς έως νωρίς το μεσημέρι είχαν κλειστεί 8.500 νέα ραντεβού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ημερήσιος ρυθμός νέων ραντεβού για την ομάδα άνω των 60 ετών είναι 11.500 ραντεβού την ημέρα.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι συνολικά σε 10 ημέρες, 151.000 πολίτες από όλες τις ηλικίες έκλεισαν ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ περισσότεροι από ένα εκατ. πολίτες έκλεισαν ραντεβού αναμνηστικής δόσης.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Σε δύο ημέρες κλείστηκαν 557.000 ραντεβού τρίτης δόσης

Τη μεγαλύτερη κινητικότητα από την έναρξη των εμβολιασμών κατέγραψε η πλατφόρμα για τα ραντεβού τρίτης δόσης, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Από τη στιγμή που η επιτροπή αποφάσισε η τρίτη δόση να γίνεται στους 3 μήνες παρατηρήθηκε μια τεράστια κινητικότητα στο σύστημα, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά, κλείστηκαν 557.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 44.112 ραντεβού πρώτης δόσης από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Σε ό,τι αφορά στους πολίτες άνω των 60 ετών, από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού πρώτης δόσης», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πιερρακάκης.

Πράσινο φως και για τους εμβολιασμούς των παιδιών από  5 έως 11 ετών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, επισήμανε μάλιστα, πως  «η Επιτροπή Εμβολιασμών άναψε και το πράσινο φως προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και των παιδιών από 5 έως 11 ετών. Η πλατφόρμα ωστόσο για τα ραντεβού των παιδιών αυτών θα ανοίξει μόλις γίνει παραλαβή των εμβολίων που προορίζονται για αυτές τις ηλικίες, τα οποία είναι διαφορετικά ως προς τη δοσολογία σε σχέση με τα εμβόλια που χορηγούνται στο γενικό πληθυσμό».