Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Αιτωλοακαρνανία - «Ποτάμια» οι δρόμοι στο Μεσολόγγι, ζημιές στο Ξηρόμερο (Εικόνες)

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Αιτωλοακαρνανία την Παρασκευή (3/12), με τους δρόμους στο Μεσολόγγι να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Η βροχή που πέφτει με μεγάλη ένταση εδώ και ώρες στην περιοχή, έχει ως συνέπεια κεντρικοί δρόμοι της πόλης να είναι απροσπέλαστοι εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που έχει συσσωρευθεί. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε σπίτια, με τη νύχτα να προβλέπεται δύσκολη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα messolonghinews.gr, απροσπέλαστοι είναι οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο, η Χαριλάου Τρικούπη, η οδός Σωτηροπούλου μπροστά από το δημαρχείο, καθώς και οι οδοί Λεβίδου και Σπύρου Μουστακλή.

Προβλήματα υπάρχουν και στη συνοικία του Αγίου Παύλου, όπου έχουν πλημμυρίσει πολλές αυλές, με την Πυροσβεστική να δέχεται συνεχώς κλήσεις για απάντληση υδάτων σε κατοικίες και καταστήματα.

Δείτε εικόνες του messolonghinews.gr από τους πλημμυρισμένους δρόμους:

Ζημιές και σε κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου

Παράλληλα, κύμα κακοκαιρίας έπληξε σήμερα το απόγευμα περιοχές του Δήμου Ξηρομέρου, με συνέπεια να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στις κοινότητες Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, «σημειώθηκε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο με συνεχείς βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν δύο χείμαρροι και να προκληθούν ζημιές στις κοινότητες Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο». Όπως πρόσθεσε, «πλημμύρισαν, σπίτια, καταστήματα, δρόμοι, χωράφια, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις κ.α.».

«Από την πρώτη στιγμή», συνέχισε ο δήμαρχος, «βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις της πυροσβεστικής που πραγματοποιούν απαντλήσεις υδάτων, καθώς και μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας, που προχωρούν σε καθαρισμούς». Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι «έχουν ξεκινήσει από τον δήμο και την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών, και θα ακολουθήσουν τα τεχνικά δελτία προς τα υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών».

 Εικόνες του xiromeronews από τις ζημιές στην περιοχή: