Μετάλλαξη Omicron: «Δεν φοβάμαι, ίσως κόλλησα στο εστιατόριο που εργάζομαι» είπε ο Έλληνας ασθενής «μηδέν»

Όταν ο Κώστας Αγγελάκης ταξίδευε από το Γιοχάνεσμπούργκ για την Κρήτη έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό, δεν πίστευε ότι φθάνοντας στην Ελλάδα για να δει τους δικούς του, θα ήταν ο πρώτος ασθενής της μετάλλαξης Omicron. Τα τελευταία 7 χρόνια ζει και εργάζεται στο Γιοχάνεσμπουργκ με την οικογένειά του, ενώ είχε να δει τους δικούς του εδώ και δυο χρόνια, αφού η τελευταία του επίσκεψη ήταν τον Νοέμβρη του 2019.

Έχοντας εμβολιαστεί τόσο ο ίδιος όσο και οι δικοί του στα Χανιά αποφάσισε να έρθει για να τους δει αλλά δεν φανταζόνταν όταν θα κολλούσε τη μετάλλαξη Omicron. Εργάζεται στο χώρο της εστίασης και ίσως από εκεί να κόλλησε τον ιό, αλλά δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Ο κ. Αγγελάκης δεν έχει συμπτώματα, αλλά παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του κλεισμένος σε ένα δωμάτιο για να μην κολλήσει τους γονείς του, ενώ η σύζυγός του η οποία είναι στο Γιοχάνεσμπουργκ ανησυχεί για την πορεία της υγείας του.

 

«Δεν φοβήθηκα καθόλου όταν έμαθα ότι έχω τη μετάλλαξη Omicron. Μάλιστα, αυτοβούλως έκανα πέντε τεστ όταν έφτασα μόνος μου στο σπίτι στην Ελλάδα γιατί θα έβλεπα τους γονείς μου, θα έμενα μαζί τους και ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν έχω τίποτα. Αφού έκανα τέσσερα rapid test, το τέταρτο βγήκε θετικό και κάνω στη συνέχεια self test το οποίο βγήκε αρνητικό. Τότε κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει, έκανα μόνος μου τις κινήσεις γιατί είχα το άγχος μην κολλήσω τίποτα τους γονείς μου γιατί ερχόμουν από τη Νότια Αφρική.

Η σύζυγός μου είναι στο Γιοχάνεσμπουργκ, η οποία ανησυχεί για μένα αλλά προσπαθώ να την καθυσηχάσω από το τηλέφωνο. Πιστεύω ότι επειδή είμαι επιχειρηματίας κι έχω εστιατόρια στο Γιοχανεσμπουργκ κι έρχομαι καθημερινά σε επαφή με πολλούς πελάτες, πιστεύω ότι εκεί κόλησα τον ιό. Ευτυχώς έχω κάνει όλα τα εμβόλια και δεν φοβάμαι καθόλου. Είμαι ασυμπτωματικός και ελπίζω να τελειώσει χωρίς να μου παρουσιάσει κανένα πρόβλημα».

Πηγή: Το Πρώτο Θέμα