Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο - Εικόνες

Θερμή η υποδοχή του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, όπου έφθασε σήμερα, Πέμπτη, για επίσημη επίσκεψη έως και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου όταν θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πάπα προσγειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου τον υποδέχθηκε η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, καθώς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιθεώρησε Τιμητικό Διακλαδικό Στρατιωτικό Άγημα, το οποίο αποτελείτο από τα τρία σώματα στρατού της Εθνικής Φρουράς, το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς με σημαίες του Βατικανού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παιάνιζε η φιλαρμονική μπάντα της Αστυνομίας το Εμβατήριο Υποδοχής και το Εμβατήριο Επιθεώρησης.

Τριάντα μικρά παιδιά από καθολικά σχολεία της Κύπρου τα οποία κρατούσαν σημαίες της Κύπρου και του Βατικανού, συνάντησαν τον ποντίφικα, ενώ κάποια από αυτά του παρέδωσαν λουλούδια.

Αμέσως μετά ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναχώρησε για τον Καθολικό Ναό των Μαρωνιτών στη Λευκωσία.

Το απόγευμα ο Πάπας θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα παραθέσει στο προεδρικό μέγαρο δείπνο προς τιμήν του υψηλού προσκεκλημένου.