Εμβολιασμένος με 2 δόσεις ο Έλληνας, 1ο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στα Χανιά

Εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19μ, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας στην Κρήτη που εντοπίστηκε με τη μετάλλαξη Όμικρον και ο οποίος περνά τον κορωνοϊό με ελαφρά συμπτώματα, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η μετάλλαξη δεν ιχνηλατούνταν εύκολα με σειρά rapid test να βγαίνουν αρνητικά.

Ο Έλληνας από το Γιοχάνεσμπουργκ έφθασε στα Χανιά της  Κρήτης, για να δει τους γονείς του, με απευθείας πτήση, από τη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό στις 29 Νοεμβρίου και σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, επιεβεβαιώθηκε, ότι πράγματι έχει τη μετάλλαξη Όμικρον, είναι εμβολιασμένος με δύο δόσεις και αυτός είναι προφανώς και ένας από τους λόγους που περνά τον κορωνοϊό ελαφριά.

Σύμφωνα με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμουδάκη, η οποία μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, ο άνδρας με τη μετάλλαξη Όμικρον έχει καλή κλινική εικόνα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Όπως εξήγησε, λόγω του ιστορικού ταξιδιού του, από την πρώτη στιγμή η περίπτωση αυτή αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ δεν χάθηκε καθόλου πολύτιμος χρόνος για την ιχνηλάτηση των επαφών του από την Πολιτική Προστασία.

Διαβάστε σχετικά: Στην Κρήτη το 1ο κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα – Ομογενής που διαμένει στο Γιοχάνεσμπουργκ (Video)