Επιχείρηση διάσωσης 17 Τούρκων στον Έβρο - Δηλώνουν φυγάδες και ζητούν πολιτικό άσυλο

Διάσωση  Τούρκων υπηκόων, που εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (1/12), πραγματοποιήθηκε σε νησίδα στον Έβρο.

Ειδικότερα, δεκαεπτά Τούρκοι υπήκοοι εντοπίστηκαν στις 5 το απόγευμα το σε νησίδα στο Δέλτα του Έβρου. Πρόκειται για 12 ενηλίκους (8 άνδρες και 4 γυναίκες) και πέντε παιδιά, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι φυγάδες από την πατρίδα τους και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.

Οι Τούρκοι υπήκοοι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντοπίστηκαν από περίπολο Συνοριακών Φρουρών στην περιοχή Νεραϊδότοπος κοντά στις Φέρες και μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω των καιρικών συνθηκών, παρελήφθησαν σώοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο που οι ίδιοι είχαν δώσει στίγμα ότι βρίσκονται, πήγαν οι αστυνομικοί και δεν τους βρήκαν, αλλά τελικά και μετά από πολύωρη αναζήτηση εντοπίστηκαν. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα νέα βάρκα για να οδηγηθούν με ασφάλεια, αφού αυτή που είχαν έρθει από την Τουρκία είχε καταστραφεί.

Και οι 17 ήταν σε ιδιαιτέρως άσχημη κατάσταση λόγω της ταλαιπωρίας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο και θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.