Αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα - Σταθεροποίηση στην Αττική

Αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων, καταγράφηκαν την εβδομάδα από 22 έως 28 Νοεμβρίου.

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής:

Παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 15 έως 21 Νοεμβρίου, στον μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 4 από τις 13 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 3 από τις 13 περιοχές του ΕΔΕΛ και μείωση του ιικού φορτίου παρατηρήθηκε σε 6 περιοχές.

Καθαρή αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+40%), στον Άγιο Νικόλαο (+65%) και στην Πάτρα (+80%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+19%).

Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-7%), στην Περιφέρεια Αττικής (+4%) και στην Αλεξανδρούπολη (+10%).

Μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στον Βόλο (-31%), στα Χανιά (-38%), στο Ρέθυμνο (-35%) και στην Κέρκυρα (-59%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-11%) και στο Ηράκλειο (-20%).