Πρόεδρος εργαζομένων Θριασίου: Αρνητές προπηλάκισαν γιατρούς και προσωπικό με αφορμή τη διασωλήνωση ασθενούς (Video)

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα της εισβολής ομάδων σε νοσοκομεία με σκοπό την παρεμπόδιση της διασωλήνωσης ασθενών, γεγονός που προκάλεσε μάλιστα εισαγγελική παρέμβαση.

«Το Σάββατο 28 Αυγούστου γύρω στις 9 το βράδυ μια οργανωμένη ομάδα που αυτοαποκαλείται «Σωματοφύλακες του Συντάγματος» εισέβαλαν στο Θριάσιο και παρά την προσπάθεια φυλάκων και εργαζομένων, εισήλθαν στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, που είναι κλινική Covid και προπηλάκισαν τους εργαζόμενους της κλινικής με αφορμή την διασωλήνωση μιας ασθενούς και απειλούσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας, ο νοσηλευτής ΜΕΘ – πρόεδρος εργαζoμένων του Θρασίου, Μανώλης Βαρδαβάκης.

Όπως τονίζει ο ίδιος, σύμφωνα με την μαρτυρία τεσσάρων γιατρών και νοσηλευτών συναδέλφων, η διασωλήνωση της ασθενούς είχε γίνει με την συναίνεσή της.

Ερωτηθείς αν αυτή η ομάδα γνώριζε την ασθενή ανέφερε πως μια γυναίκα δήλωνε ότι ήταν κουμπάρα της χωρίς ωστόσο να μπορεί αυτό να εξακριβωθεί.

Ο κ. Βαρδαβάκης τόνισε παράλληλα ότι παρά την καταγγελία του σωματείου τους, καμία νομική διαδικασία δεν έχει κινηθεί από τότε σε βάρος της συγκεκριμένης ομάδας που προπηλάκισε υγειονομικούς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα αυτά στοχοποιούν υγειονομικούς ως ψεύτες και δολοφόνους.