Απογραφή 2021: Τι θα γίνει με όσους δεν αυτοαπογραφούν - Τα 2 δελτία που θα συμπληρώσουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αυτοαπογραφής που «τρέχει» η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η προθεσμία για την αυτοαπογραφή θα έληγε την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021. Λόγω όμως των ζητημάτων που έχουν παρατηρηθεί -ελλείψεις σε απογραφείς, που υπέβαλλαν παραιτήσεις, νοικοκυριά που δεν έχουν λάβει τον φάκελο της απογραφής-, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας για την αυτοαπογραφή μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2021.

«Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είναι μεγάλη. Προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος σε όσους παρέλαβαν τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής με καθυστέρηση, αλλά και σε όσους από τους υπόλοιπους επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά, δίνεται γενική παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021» τονιζόταν στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Τι θα ισχύσει για όσους δεν αυτοαπογραφούν – Σε τι αφορούν τα 2 δελτία

Καθώς η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική, οι πολίτες που δεν θα αυτοαπογραφούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, θα περάσουν από συνέντευξη κατ’ οίκον. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το σπίτι τους στους απογραφείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις για την Απογραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν στην είσοδο του σπιτιού.

Στο πλαίσιο αυτής συνέντευξης για την απογραφή, οι απογραφείς θα συμπληρώσουν τα δυο δελτία. Ένα Δελτίο Απογραφής Ατόμου, (ροζ έντυπο) και ένα Δελτίο Απογραφής Κατοικίας/Νοικοκυριού, (γαλάζιο έντυπο).