Έκκληση Γκάγκα προς πολίτες: Μην αργείτε να πάτε στο νοσοκομείο, εάν έχετε συμπτώματα

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη και η διασπορά του ιικού φορτίου να έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα, οι ειδικοί επιστήμονες ενημερώνουν αυτή την ώρα για την πορεία του κορωνοϊού και του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας από την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ξεκινώντας την ενημέρωση η κ. Γκάγκα διαπίστωσε μια αύξηση των κρουσμάτων στο τελευταίο 7ημερο και επεσήμανε ότι τα πολλά κρούσματα είναι στην Αττική και Θεσσαλονίκη.
Ειναι σημαντικό να μπορέσουμε να σταματήσουμε την επαφή χωρίς μέτρα
για να σταματήσουμε τη διασπορά και πηγαίνουμε στο γιατρό εγκαίρως σημείωσε η κ. Γκάγκα.

Από την πλευρά της η κα Παπαευαγγέλου είπε οτι εμφανίζεται μια τάση σταθεροποίησης, ωστόσο επεσήμανε ότι αυξάνει ο αριθμός των διασωληνομένων σαν αποτέλεσμα της έξαρσης της πανδημίας τις τελευταίες 6 εβδομάδες.

Η πίεση στα νοσοκομεία θα ισχύσει για αρκετές εβδομάδες και θα αργήσουμε να δούμε κάμψη των θανάτων, είπε ακόμα η κ. Παπαευγαγγέλου υπογραμμίζοντας ότι υψηλή θνητότητα παρατηρείται σε περιοχές με γηρασμένο πληθυσμό και με πληθυσμό ανεμβολίαστων.

Εμβολιαζόμαστε για να μη νοσήσουμε βαριά και κάνουμε χρήση των μέσων προστασίας για να μην κινδυνέψουμε από τον ιό, κατέληξε η κ. Γκάγκα.