Καιρός: Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας από αύριο - Βροχές,καταιγίδες & χιόνια στα ορεινά

Μόνο γα σήμερα είναι η πρόσκαιρη βελτίωση, που παρουσιάζει ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα ακολουθήσει ένα διάστημα έντονης κακοκαιρίας, που θα μας ακολουθήσει και την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, ήδη ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό οργανώνεται στην περιοχή της Ιταλίας, μετατοπίζεται προς τη χώρα μας και θα μας απασχολήσει από απόψε το βράδυ και κυρίως αύριο.

Το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει μεγάλα ύψη βροχής στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και -καθώς απομακρύνεται- σε νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Παρασκευή αναμένονται και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Κακοκαιρία σε δύο κύματα μέχρι τη Δευτέρα: Πού θα εκδηλωθούν έντονα  φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες

Με κακοκαιρία και η επόμενη εβδομάδα

Ο μετεωρολόγος του OPEN σημείωσε ότι το Σάββατο θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση όμως από το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου θα ενεργοποιηθεί ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει πολλές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

«Θα πάμε έτσι μέχρι τις αρχές και τα μέσα της άλλης εβδομάδας. Με παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών, διαδοχικές κακοκαιρίες στη χώρα μας και αρκετά μεγάλα ύψη βροχής» προσέθεσε ο κ. Μαρουσάκης. Όπως εξήγησε μάλιστα, θα ακολουθήσουν ψυχρότερες μάζες από την κεντρική Ευρώπη που θα δώσουν μια πρώτη αίσθηση από χειμώνα.