Πάνω από 4.500 γυναίκες - θύματα βίας έχουν απευθυνθεί στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου της ΓΓ Oικογενειακής Πολιτικής

Περισσότερες από 4.500 γυναίκες – θύματα βίας, αλλά και πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον, έχουν απευθυνθεί από την αρχή του χρόνου στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου της ΓΓ Oικογενειακής Πολιτικής προκειμένου να ζητήσουν συμβουλές και καθοδήγηση από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ανακοίνωσε η αρμόδια υφυπουργός Μ. Συρεγγέλα.

Η κ. Συρεγγέλα και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, παρουσία του δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, επισκέφθηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Ελευσίνας, το οποίο παρέχει στις γυναίκες – θύματα βίας δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης.

Οι δύο υφυπουργοί συναντήθηκαν με το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου και το συνεχάρησαν για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, καθώς και για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας.

Όπως επισήμανε η κ. Συρεγγέλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο Ελευσίνας, το οποίο στηρίζει δεκάδες γυναίκες, αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου Δικτύου υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα που προσφέρουν υποστήριξη στις γυναίκες – θύματα βίας και τις βοηθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους σε νέες βάσεις.

Στα Συμβουλευτικά Κέντρα απευθύνονται τόσο οι γυναίκες που έχουν βιώσει περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας όσο και τρίτα πρόσωπα, όπως συγγενείς ή φίλοι της γυναίκας που κακοποιείται.

Σημειώνεται πως στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ελευσίνας παρευρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος.

Αναλυτικά όλα τα Συμβουλευτικά Κέντρα – Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (isotita.gr)