Το νέο ωράριο εμπορικών καταστημάτων 10:00 - 21:00 από τις 22 Νοεμβρίου - Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων φέρνουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του χθες και εξειδίκευσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Σε νέα ώρα θα ανοίγουν λοιπόν τα καταστήματα λιανεμπορίου,  σύμφωνα με τα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων τίθενται τη Δευτέρα σε ισχύ.

Οι νέοι κανόνες επηρεάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο, στο πλαίσιο της επέκτασης του κυλιόμενου ωραρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους εργαζομένους να έχουν κυλιόμενες ώρες αφίξεων στην εργασία τους, σε πέντε κύματα, από τις 07:00, έως τις 09:30.

Συγκεκριμένα, τα μαγαζιά θα ανοίγουν αργότερα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων. Ειδικότερα, θα ανοίγουν στις 10 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, κάθε μέρα.

Ποια είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Από Δευτέρα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν σε θέατρα και σινεμά, μουσεία, εκθέσεις και συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα. Αντιθέτως, θα μπορούν να εισέρχονται στα κομμωτήρια και καταστήματα τροφίμων.

Διαβάστε ακόμα: Σε 5 κύματα η άφιξη εργαζομένων σε ιδιωτικό & δημόσιο τομέα – Νέο ωράριο στα μαγαζιά (Video)