Πού & πώς θα έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι με τα νέα μέτρα - Χρηστικός πίνακας

Αντιμέτωποι με νέα μέτρα θα βρεθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, οι ανεμβολίαστοι πολίτες προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας παράλληλα ευρεία έκκληση για εμβολιασμό.

Όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα κυβερνητικά χείλη η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει και γι’ αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να σφίξει περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους πολίτες οι οποίοι είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό πιο εκτεθειμένοι απέναντι στον ιό.

Πώς θα κινούνται εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Ελεύθερη παραμένει η πρόσβαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων -πάντοτε με τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης και χρήση μάσκας- σε Super Market, φαρμακεία και αστικά μέσα μεταφοράς.

Παράλληλα οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια, να πάνε στη δουλειά τους και να καθίσουν σε ανοιχτούς χώρους εστίασης με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ.

Για τους εμβολιασμένους, αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν απλώς την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Δείτε τον πίνακα με όσα θα ισχύουν από τη Δευτέρα 22/11/21

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/kanones-koronoios-emboliasmenoi-anemboliastoi.jpg.webp?resize=514%2C643&ssl=1

Τι θα ισχύει από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, σε αγορές πρώτης ανάγκης και ΜΜΜ

Από τη Δευτέρα στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.

Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. ‘Αρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.

Τι θα ισχύει για την εστίαση, τα θέατρα και τους κινηματογράφους

Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι από τις 13/12 αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Με αρνητικό self test σε όλες τις δραστηριότητες οι ανήλικοι

Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.

 

Διαβάστε ακόμα: Νέο ωράριο εμπορικών καταστημάτων 10:00 – 21:00 από τις 22 Νοεμβρίου – Όλες οι αλλαγές