Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αύριο κυρίως στη δυτική Ελλάδα

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στην κεντρική Στερεά, καθώς επίσης στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Τη νύχτα προς την Παρασκευή βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα κεντρικά, ανατολικά και νότια της χώρας. Απόψε τη νύχτα και νωρίς αύριο το πρωί η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15, στην Ήπειρο από 3 έως 19, στη Θεσσαλία από 2 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί με ίδιες εντάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ