Φεύγει απ' την Ελλάδα η Μπέουχελ - Οι ακραίες επιθέσεις & η συμβουλή της Ολλανδικής Πρεσβείας

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η Ολλανδή δημοσιογράφος που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από ερώτησή της για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, καταγγέλλει πως δέχεται απειλές και επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία και παρότι η ίδια είναι λάτρης της χώρας μας, έχοντας επιλέξει να ζει στην Ελλάδα, όπου και εργάζεται ως ανταποκρίτρια σε μεγάλα ΜΜΕ της Ολλανδίας, εδώ και πολλές δεκαετίες, δηλώνει πως θα φύγει από την Ελλάδα για αόριστο χρονικό διάστημα και πως μάλιστα αυτή ήταν η συμβουλή της πρεσβείας της χώρας της, όπου και κατέφυγε.

Σύμφωνα με την Μπέουχελ, το video της συνέντευξης Τύπου είχε αρνητικές συνέπειες και δεν μπορεί πλέον να φοράει το κόκκινο καπέλο, με το οποίο εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στον δρόμο.

Πόντους έδωσε στη κυβέρνηση η προβοκατόρικη ερώτηση Ολλανδής δημοσιογράφου. Μήνυση από τον δήμαρχο Ύδρας - porto-rafti

«Φοράω αυτό το καπέλο για δύο χρόνια και δεν είχα σκεφτεί να το βάλω στη συνέντευξη Τύπου εκ των προτέρων. Λαμβάνω μίσος από ακροδεξιά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όλη τη μέρα», τονίζει στην εν λόγω συνέντευξη.

Τα γυρίζει η Μπέουχελ: «Του έδωσα μια έξοδο»

Κυνήγι “μαγισσών”: Σεξιστικές ύβρεις, απειλές και επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία

Όπως καταγγέλλει η Μπέουχελ, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου δεν γνώριζε τι είχε συμβεί στα κοινωνικά δίκτυα. Το βράδυ ισχυρίζεται ότι πήγε -φορώντας το καπέλο- να πάρει κάτι στο σούπερ μάρκετ… «Καθώς περπατούσα προς το σπίτι από το κατάστημα, σε έναν σκοτεινό δρόμο, ένας άντρας πέταξε μια πέτρα στο κεφάλι μου.

Με αποκάλεσε ”Τουρκάλα πόρνη” και ”κατάσκοπο της Τουρκίας” και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα έγδαρε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα σπίτι πολύ γρήγορα. Αυτό ήταν ένα σοκ. Υπάρχει ακόμη ένα ανελέητο διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών», υπογράμμισε.

Ολλανδή δημοσιογράφος: Τι απαντά σε αυτούς που τη λένε «φιλότουρκη» - Διαψεύδει πως έχει Πακιστανούς υπηρέτες

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Η σύλληψη τον Ιούνιο για φιλοξενία Αφγανού και οι αναρτήσεις μετά την επίθεση στον Μητσοτάκη

Δημοσιογραφικοί οργανισμοί, ΥΠΕΞ και Ολλανδική Πρεσβεία, την συμβούλεψαν να φύγει από την Ελλάδα

Η Μπέουχελ αναφέρει επίσης ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές αρχές, αλλά λαμβάνει υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως το ολλανδικό NVJ. Την Κυριακή, έπειτα από συνομιλία με την Μπέουχελ, το σωματείο δημοσιογράφων ήρθε σε επικοινωνία αμέσως με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία.

«Τότε με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν. Ήθελα να πετάξω για την Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα για να κανονίσω κάποια διοικητικά ζητήματα, αλλά αυτό μετατέθηκε», επισήμανε.

Σύμφωνα με ξένη ιστοσελίδα, η Μπέουχελ επιθυμεί κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Μάλλον θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Όμως η ζωή μου είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ», είπε η Ολλανδή δημοσιογράφος. Όπως τονίζει η ιστοσελίδα, για λόγους ασφαλείας, η Μπέουχελ δεν θέλει να ανακοινώσει πότε ακριβώς θα φύγει.

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος της έντασης στο Μαξίμου – Γιατί συνελήφθη στην Ελλάδα

Το κόκκινο καπέλο μου, έχει γίνει σύμβολο

Τέλος, η Ίγκεμποργκ Μπέουχελ σχολίασε το γεγονός, ότι το κόκκινο καπέλο της έχει μετατραπεί σε σύμβολο και στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης αναφέρθηκε κλείνοντας και στους σημερινούς εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Το κόκκινο καπέλο μου έχει γίνει σύμβολο. Αύριο, είπε, κατά τη διάρκεια της πορείας, 1.000 άνθρωποι υποτίθεται ότι θα φορέσουν κόκκινο καπέλο».