Δυστύχημα στον Ηλεκτρικό - Ένας νεκρός & δύο τραυματίες (Εικόνες)

Ασύλληπτη τραγωδία τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Νοεμβρίου 2021, στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο ύψος του σταθμού Αττική, μεταξύ ειδικής μηχανής λείανσης και επιβατικού συρμού (χωρίς επιβάτες). 

Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι, δύο Έλληνες κι ένας Αυστριακός μέλη του συνεργείου.

Άμεσα οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματά» για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο ο ένας από τους Έλληνες κατέληξε.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/isap-agios-nikolaos.jpg.webp?itok=lD5x1rXw

Το δυστύχημα έγινε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου.

Το τρένο, το είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση βαγονιών στον ηλεκτρικό - AgrinioPress

Η κυκλοφορία των συρμών σήμερα, γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και Άνω Πατήσια – Κηφισιά. Για τις ενδιάμεσες κλειστές στάσεις ΗΣΑΠ, έχουν μπει extra δρομολόγια λεωφορείων.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/isap-16-11-21.jpg.webp?itok=NYfRQCme

ΣΤΑΣΥ: Οδύνη για τον χαμό του εργαζόμενου – Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος

Την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών, εκφράζουν με ανακοινωσή τους η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/isap-ergatiko-dystixima-16-11-21.jpg.webp?itok=AiH7MhNR

Η επίσημη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα

Λίγο μετά τις 8:00, για το τραγικό συμβάν στις γραμμές του ΗΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση η ΣΤΑΣΥ.

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών» αναφέρει αρχικά η ΣΤΑΣΥ και προσθέτει:

«Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.»

Κλείνοντας, η ΣΤΑΣΥ επισημαίνεται ότι «η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές».

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ