Δ.Αθηναίων: Ξεπέρασαν τις 300 οι επιχειρήσεις καθαριότητας στις γειτονιές της πρωτεύουσας

Ξεπέρασαν τις 300 οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας και απολύμανσης που πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων σε γειτονιές της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα από τις αρχές του 2020 και μέχρι σήμερα σε καθημερινή βάση τα δημοτικά συνεργεία έχουν πραγματοποιήσει 344 επιχειρήσεις καθαριότητας σε περιοχές της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι με την βοήθεια μηχανημάτων σαρώνουν, πλένουν και απολυμαίνουν δρόμους, πεζοδρόμια δημόσιους χώρους. Χρησιμοποιούν καυτό νερό τρίβουν επιφάνειες, μαζεύουν απορρίμματα και αποκαθιστούν ζημιές, παραδίδοντας καθαρούς και υγειονομικά ασφαλείς χώρους εκεί όπου βρίσκονται οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι επισκέπτες της πόλης.

«Η πραγματική απολύμανση βασίζεται στην καθημερινή καθαριότητα και τη φροντίδα κάθε δημόσιου χώρου. Οι άνθρωποι της καθαριότητας της Αθήνας, με κάθε τρόπο, σε όλες τις συνθήκες βρίσκονται σε όλες τις γειτονιές», σημειώνουν τα στελέχη των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και προγραμματισμό την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου συνεργεία του δήμου Αθηναίων θα βρεθούν στη Φωκίωνος Νέγρη προκειμένου να καθαρίσουν όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Πρόκειται για την 273η ανάλογη καθημερινή δράση καθαριότητας.

Επίσης την Κυριακή 14 Νοεμβρίου θα γίνει μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης στην Άνω Κυψέλη, η οποία είναι η 71η από τις μεγάλες Κυριακάτικες παρεμβάσεις σε σημεία της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμού του δήμου οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και ενταθούν το επόμενο διάστημα σε πολλούς δημόσιους χώρους της Αθήνας, εν μέσω μάλιστα του νέου κύματος της πανδημίας. .

Στόχος του δήμου Αθηναίων είναι να διατηρείται καθαρή ολόκληρη η Αθήνα και κυρίως σε αυτήν την περίοδο που έχει ιδιαίτερη σημασία η προστασία της Δημόσιας Υγείας.