Εμβολιασμοί - 586.000 ραντεβού το τελευταίο 10ήμερο - Οι ηλικίες με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση

Στοιχεία για τα ραντεβού για εμβολιασμό που έχουν κλειστεί το τελευταίο δεκαήμερο έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Το τελευταίο δεκαήμερο κλείστηκαν 221.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και 365.000 για την αναμνηστική δόση», ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ είχε κάνει λόγο για αύξηση 200% στους εμβολιασμούς. «Έχουμε σαφή αύξηση των εμβολιασμών και της πρώτης δόσης και της αναμνηστικής δόσης. Αυτό αποτυπώνεται και στα νούμερα που ανακοινώνονται κάθε βράδυ, είναι μία πολύ μεγάλη διαφορά, είναι 200% σχεδόν πάνω από τις προηγούμενες εβδομάδες», είχε πει συγκεκριμένα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι τα περισσότερα ραντεβού κλείστηκαν από ηλικίες έως και 50 ετών, ωστόσο μικρότερη ζήτηση καταγράφεται στους 60 και άνω, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τόνισε ότι δεν έχει τεθεί σε ισχύ από καμία ευρωπαϊκή χώρα εκτός από την Ιταλία, όπου όμως στο τέλος της ημέρας θα αποτιμηθεί και το κόστος.

Συνεχίζοντας απέρριψε τους ισχυρισμούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ανέφερε ότι οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες, καθώς υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφάλειες. Τέλος, και σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης για την ισχύ των πιστοποιητικών εξήγησε ότι η συζήτηση επί του θέματος έχει ανοίξει, ωστόσο η Ελλάδα επιθυμεί να ληφθεί μία απόφαση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Διαβάστε ακόμα: Αποδίδει το άτυπο lockdown των ανεμβολίαστων – Αύξηση 200% στους εμβολιασμούς