«Τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν» - Κεραμέως & Πλεύρης διαψεύδουν τη φημολογία

«Τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν», η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογία, ότι έρχεται lockdown με τα σχολεία να κλείνουν από την επόμενη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, δίνοντας με σαφήνεια το μήνυμα, ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν και ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση, όπως ξεκαθάρισε η υπ. Παιδείας. 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Max FM, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο να κλείσουν τα σχολεία καθώς μόλις έξι τμήματα είναι κλειστά σε σύνολο 80.000.

Η κ. Κεραμέως τόνισε δε, ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται με συνέπεια από εκπαιδευτικούς και μαθητές και πώς δεν υπάρχει μαζική διασπορά στα σχολεία.

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως:

Η φημολογία για επικείμενο κλείσιμο των σχολείων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας στο οποίο τονιζόταν ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται πλέον είναι να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου. Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει κατηγορηματικά, σε όλους τους τόνους, την παραπάνω «πληροφορία».

Πλεύρης: Ούτε lockdown, ούτε κλείσιμο σχολείων

Για το εν λόγω ζήτημα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ούτε lockdown θα υπάρξει ούτε και πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία, όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media. Για τα σχολεία, είπε ότι το πρωτόκολλο λειτουργεί υποδειγματικά και θα παραμείνουν ανοιχτά.