Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Μέχρι τέλος του μήνα θα φτάσουμε κοντά στους 100 θανάτους ημερησίως

Ακόμη και τα 9.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως αναμένεται να καταγραφούν στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στο Mega, εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε να έχουμε κοντά στους 100 θανάτους την ημέρα ενώ τόνισε ότι «αν θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα όλοι μαζί πρέπει να εμβολιαστούμε τώρα».

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων επεσήμανε ότι «είναι απόλυτα φυσιολογικό». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι μια συνέχεια της αυξητικής πορείας, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί ουσιαστικά η επίδραση τους θα φανεί μετά τις 15 του μηνός».

«Για αυτή την εβδομάδα περιμένουμε ισοσταθμικά μία συνεχή αύξηση που μπορεί να μας οδηγήσει σε 7.000 και παραπάνω κρούσματα», προσέθεσε.

Μάλιστα, ο καθηγητής ανέφερε πως οι 1.100 νεκροί του Οκτωβρίου, «θα είναι πολύ περισσότεροι τον Νοέμβριο και θα δούμε πόσοι θα είναι τον Δεκέμβριο», ενώ στην ερώτηση για το αν θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για 3.000 θανάτους αυτό το δίμηνο, «είναι συντηρητικός ο υπολογισμός αυτός. Μπορούμε να φτάσουμε τους 4.000 νεκρούς από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα».

«Το ρολόι έχει χτυπήσει μεσάνυχτα», ανέφερε ο καθηγητής για το θέμα της πανδημία, τονίζοντας ότι ο χρόνος είναι λίγος.