«Απόβαση» 1.500 Κρητών αγροτών στον Πειραιά - Χωρίς μάσκες στον ΗΣΑΠ - (Εικόνες)

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πάνω από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη έκαναν σήμερα το πρωί «απόβαση» στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/kritikoi-mesa.jpg.webp?itok=Tb9AgTGH

Μάλιστα όπως φαίνεται από τις εικόνες, τις οποίες αναδημοσιεύουμε από το iefimerida.gr, οι περισσότεροι μπήκαν στους συρμούς του Ηλεκτρικού δίχως να φορούν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό, η οποία και είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), λόγω της πανδημίας.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-11/mesa-kritikoi.jpeg.webp?itok=6axXLh75

Οι αγρότες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο υπουργείο για τις περικοπές στις επιδοτήσεις, την κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά και για το κόστος παραγωγής.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/kritikoi-ilektrikos.jpg.webp?itok=jPSo-4KN

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, σύσσωμοι οι αγροτικοί φορείς αποφάσισαν σε συνάντηση προ ημερών να πραγματοποιήσουν πορεία προς και να επιχειρήσουν ραντεβού με τον υπουργό. Σύμφωνα με το creta24, ο υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε θα βρίσκεται στο υπουργείο, ωστόσο οι αγρότες θα βρεθούν με τον Υφυπουργό, Συμεών Κεδίκογλου.

Όπως επισημαίνουν, δηλώνουν ενοχλημένοι από την στάση του Υπουργού και θα ζητήσουν από το αρμόδιο υπουργείο να «σκύψει», επί της ουσίας, το κεφάλι στα προβλήματά τους.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/kritikoi-mesa-a.jpg.webp?itok=leMxiJTW

«Είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου», ανέφερε χθες μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o πρόεδρος του συντονιστικού, Μανώλης Ορφανουδάκης, προσθέτοντας ότι θα διεκδικήσουν με τρόπο, όλα αυτά που ζητούν, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που έπαιρναν από το Υπουργείο, τελικά προχώρησαν σε περικοπές των επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του, ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής». «Ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσιφετάκη, πρόεδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι’ αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά. «Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας και πάμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».