Από την Παρασκευή 3η δόση για όλους - Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, ανοίγει και η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, για όλους τους ενηλίκους πολίτες. Άνω των 18 ετών, δηλαδή.

Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε έκκληση στους πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί, να κλείσουν ραντεβού και για την τρίτη δόση του εμβολίου, ώστε να θωρακιστούν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός, λοιπόν, έκανε γνωστό πως από την προσεχή Παρασκευή (5/11) όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου, καθώς ανοίγει η σχετική πλατφόρμα.

Θυμίζουμε ότι τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού μπορεί να χορηγηθεί από τη στιγμή που παρέλθει ένα εξάμηνο από τη δεύτερη δόση με εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Moderna, Pfizer, AstraZeneca. Οσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό της Johnson & Johnson θα πρέπει να έχει περάσει ένα δίμηνο από τον εμβολιασμό τους για να κάνουν τη ενισχυτική δόση.

Καμπάνια πειθούς για τους ανεμβολίαστους

«Δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά που ζήσαμε πριν την ύπαρξη του εμβολίου» επανέλαβε ο κ. Πλεύρης, και τόνισε: «Θα επεκτείνουμε την καμπάνια για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις από τα ΜΜΕ, αλλά και με σποτ που θα υπάρξουν και θα αναφέρονται σε επιστημονικά στοιχεία».

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες πως η κυβέρνηση ετοιμάζει καμπάνια με SMS προς τους ανεμβολίαστους που διαθέτουν άυλη συνταγογράφηση.

«Θα πρέπει να υπάρξει και μια προσαρμογή στα νέα δεδομένα, με περιορισμούς που θα αφορούν τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», επισήμανε καταλήγοντας.