Kεριά και λουλούδια στο σημείο που σκοτώθηκε η 42χρονη ποδηλάτισσα στη Θεσσαλονίκη

Aναμμένα κεριά  και λουλούδια έχουν ξεκινήσουν να αφήνουν οι πολίτες στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή της η άτυχη ποδηλάτισσα, Δήμητρα Ιορδανίδου.

Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν φορτηγό παρέσυρε την 42χρονη που κινούνταν με το ποδήλατό της και την έριξε κάτω από τις ρόδες του.

Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ωστόσο παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, αρχικά των διασωστών της Μονάδας του ΕΚΑΒ και ύστερα των γιατρών του νοσοκομείου, κατέληξε.

Θεσσαλονίκη: Κεριά και λουλούδια στο σημείο που σκοτώθηκε η ποδηλάτισσα Δήμητρα Ιορδανίδου (VIDEO)

 Γνωστή μαραθωνοδρόμος η νεκρή ποδηλάτισσα

Η 42χρονη άτυχη ποδηλάτισσα που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό, ήταν μαραθωνοδρόμος, με μια πορεία γεμάτη διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο .

Πρόκειται για τη δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Δήμητρα Ιορδανίδου η οποία εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Η 42χρονη αθλήτρια που είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης. Μόνο δυο αθλήτριες συλλόγων της Μακεδονίας – Θράκης έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στο Μαραθώνιο της Αθήνας από εκείνη.

Πηγή πληροφοριών: grtimes.gr