Με rapid test η είσοδος ανεμβολίαστων σε τράπεζες & δημόσιο - Οι ανακοινώσεις στις 18:00

Νεότερες πληροφορίες, κάνουν λόγο για μαύρη Τρίτη σήμερα, με πάνω από 6.500 νέα κρούσματα.

Σε συναγερμό κυβέρνηση, υγειονομικές αρχές και ειδικοί στην Ελλάδα, από την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα τα οποία σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021,  αναμένεται να σπάσουν νέο αρνητικό ρεκόρ ξεπερνώντας τις 6.000. Νεότερες πληροφορίες, κάνουν λόγο για μαύρη Τρίτη σήμερα, με πάνω από 6.500 νέα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει από τη 13:00 προκειμένου να προχωρήσει σε εισηγήσεις και κατόπιν των σχετικών αποφάσεων, στις 18:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει νέα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ κυβερνητικά στελέχη εξηγούσαν μετά τη σύσκεψη ότι σχεδιάζεται ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πολιτών από χώρους που έως τώρα έχουν πρόσβαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να απαιτείται η επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι δεν θα περιοριστούν καθόλου οι ελευθερίες των εμβολιασμένων πολιτών.

Η κυβέρνηση επιμένει εξάλλου, ότι τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τους εμβολιασμένους. Ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι να γίνονται περισσότερα τεστ, rapid ή μοριακά, από τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά συγχρωτίζονται με εμβολιασμένους, δύο ή και τρία την εβδομάδα και με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Το δεύτερο μέτρο θα αφορά τους ελέγχους στα μαγαζιά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι αλλά δεν γίνονται ως σήμερα επαρκείς έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει ότι ξεκινάει πρόγραμμα δραστικών ελέγχων στα μαγαζιά με αυστηρότατες ποινές για όσους καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό & δεν ελέγχουν πλήρως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πελατών.

 

Διαβάστε ακόμα: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι ειδικοί στη 13:00 – Στις 18:00 ανακοινώνει μέτρα ο Θ. Πλεύρης