Συνεδριάζουν εκτάκτως οι ειδικοί στη 13:00 - Στις 18:00 ανακοινώνει μέτρα ο Θ. Πλεύρης

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και γι αυτό η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει εκτάκτως στη 13:00 σήμερα Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, προκειμένου να προχωρήσει σε εισηγήσεις και κατόπιν στις 18:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει μέτρα.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για  6.000.

Στην έκτακτη σύσκεψη που ορίστηκε για τη 13:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Επιδημιολόγων και στις 18.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη, για νέα μέτρα ανάσχεσης την μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση επιμένει δε, πως  τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τους εμβολιασμένους.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι να γίνονται περισσότερα test rapid ή μοριακά, από τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά συγχρωτίζονται με εμβολιασμένους. Τα υποχρεωτικά για εκείνους  test θα είναι δύο ή και τρία την εβδομάδα και το κόστος θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Το δεύτερο μέτρο θα αφορά στους ελέγχους στα μαγαζιά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι, έως σήμερα φαίνεται πως δεν γίνονται επαρκείς έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει ότι ξεκινάει πρόγραμμα δραστικών ελέγχων στα μαγαζιά με αυστηρότατες ποινές για όσους καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό και δεν ελέγχουν πλήρως πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνται από χθες σειρά συσκέψεων με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ και σήμερα 02/11/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πανδημία έχει επανακάμψει με μεγαλύτερη ένταση στην Ελλάδα και έχει σημάνει συναγερμός σε κυβέρνηση και κλιμάκια ειδικών. Το ΕΣΥ ήδη βρίσκεται υπό πίεση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί.

Ενδεικτικό της κατάστασης  είναι πως το περασμένο Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 4.696, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ήταν 404 και 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χθες Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, σημειώθηκε και νέο ρεκόρ με 5.449 νέα κρούσματα, 430 διασωληνωμένους και 52 νεκρούς.

«Αν συνεχίσει αυτή κατάσταση χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, τα κρούσματα θα εκτιναχθούνκαι θα φτάσουν σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπορεί να χτυπήσουν και τις 10.000», δήλωσε μάλιστα μιλώντας στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2021, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

 

Διαβάστε ακόμα: Πλεύρης: Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για να πείσουμε τους ανεμβολίαστους

και

Έρχονται μέτρα – Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετά το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων