Φόβοι για 6.000 κρούσματα σήμερα - Σε συναγερμό κυβέρνηση & υγειονομικές αρχές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς τις τελευταίες ημέρες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr σήμερα Τρίτη τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα φτάσουν, ίσως και θα ξεπεράσουν τα  6.000.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούνται από χθες σειρά συσκέψεων με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ σήμερα 02/11/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πανδημία έχει επανακάμψει με μεγαλύτερη ένταση στην Ελλάδα και έχει σημάνει συναγερμός σε κυβέρνηση και κλιμάκια ειδικών. Το ΕΣΥ ήδη βρίσκεται υπό πίεση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως το περασμένο Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 4.696, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ήταν 404 και 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χθες Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 5.449 νέα κρούσματα, 430 διασωληνωμένους και 52 νεκρούς.

«Αν συνεχίσει αυτή κατάσταση χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, τα κρούσματα θα εκτιναχθούν και θα φτάσουν σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπορεί να χτυπήσουν και τις 10.000», δήλωσε μάλιστα μιλώντας στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2021, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

 

Διαβάστε ακόμα: Έρχονται μέτρα – Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό μετά το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων