«Όχι» στα sms σε ανεμβολίαστους λέει ο Η. Μόσιαλος - «Θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα»

Τις αμφιβολίες και την αντίθεσή του σε σχέση με την εκστρατεία των sms σε ανεμβολίαστους πολίτες εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, εκτιμώντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

“Δεν ξέρω αν θα εφαρμοστεί αυτή η λογική μετά sms αλλά δεν τη θεωρώ καλή ιδέα. Δεν ξέρουν οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν μετά από βομβαρδισμό ενημέρωσης τόσους μήνες; Λείπει το sms στην ενημέρωση; Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει. Τα προσωπικά μας δεδομένα θα πρέπει να προστατεύονται με απόλυτο τρόπο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ANT1.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να βρούμε με ποιον τρόπο θα πρέπει να γίνει μια αποτελεσματικότερη διαχείριση της κατάστασης. “Θα πρέπει να δούμε τι δεν πήγε καλά με τους εμβολιασμούς στη βόρεια Ελλάδα και γενικότερα στη χώρα μας. Δεν έχουμε πετύχει ικανοποιητικά ποσοστά σε σχέση με άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης. Να δούμε πώς θα πετύχουμε καλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων”, σημείωσε.

“Κατά τη γνώμη μου αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρούμε σε ποιες περιοχές υπάρχουν πολλές ομάδες μη εμβολιασμένων, κοινή προσπάθεια πολιτείας, τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνικών φορέων και πολιτική συνεννόηση για να ενταθεί η ενημέρωση. Η αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλο τον πλανήτη γίνεται με συνεργατικές προσπάθειες όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας. Δεν είναι αργά να γίνει και τώρα. Εδώ και τώρα πρέπει να γίνει” , ανέφερε.

Σε ερώτηση σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα παιδιά,ο κ . Μόσιαλος απάντησε ότι δεν είναι υπέρ. “Αυτή τη στιγμή έχουμε τα εμβόλια διαθέσιμα για τις ηλικίες 12-18 ετών και η συμμετοχή είναι μικρή. Επομένως αυτό που χρειάζεται είναι η ενημέρωση των παιδιών και των γονέων τους. Ας πάμε τα ποσοστά σε αυτές τις ηλικίες σε μεγαλύτερα επίπεδα. Μιλάμε και για τα παιδιά 5-11 ετών, όπου και πάλι χρειάζεται ενημέρωση.

Εγώ βλέπω είναι ότι πάμε σε εξελίξεις, οι οποίες δείχνουν έναν μικρό πανικό, παρά μια ουσιαστική προσέγγιση στο πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι θα λυθούν τα προβλήματα με την υποχρεωτικότητα. Εκεί μπορεί να υπάρξουν μεγαλύτερες τριβές, από τη στιγμή που δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ενημέρωσης των γονέων και παιδιών” , επεσήμανε .