Βασιλακόπουλος: Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία - Δέχομαι απειλές

Άνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο να ζητήσει αστυνομική προστασία μετά και την επίθεση που κατήγγειλε χθες ότι δέχθηκε σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε επίθεση από κάποιον πολίτη, ενώ υπογράμμισε δέχεται και πολλές απειλές μέσω διαδικτύου.

«Σε μια δημοκρατία όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή» επεσήμανε ο καθηγητής, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως «δεν θα μου πεις εσύ τις θα κάνεις στο μαγαζί μου.

Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο.«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους», τόνισε.

Η καταγγελία του Θεόδωρου Βασιλόπουλου για βιαιοπραγία

Υπενθυμίζεται πως, θύμα επίθεσης σε ταβέρνα επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό κατήγγέλλει ότι έπεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος το βράδυ του Σαββάτου. Ο καθηγητής σημείωσε πως βρέθηκε μαζί με 20-25 πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, όπου έγινε στόχος του ιδιοκτήτη και του γιου του.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, «μας έδιωξαν αφού μας έβρισαν, με προπηλάκισαν, με έριξαν κάτω, μου έσκισαν το πουκάμισο, με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στο νοσοκομείο που δουλεύω στην Αθήνα, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο».

Στο ερώτημα για το ποιος του επιτέθηκε, ο ίδιος «έδειξε» τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και τον γιο του, λέγοντας στη συνέχεια πως κάλεσε την αστυνομία και όταν ήρθαν τα περιπολικά κατέγραψαν το περιστατικό έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ιατρική Σχολή: Απαράδεκτο να προπηλακίζονται γιατροί

Την έντονη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο το συμβάν στην ταβέρνα στην Καλαμπάκα, με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγουν.