Τα λάθη που καταγράφονται στο πόρισμα για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα -Τρεις αστυνομικοί έριξαν 32 από τις 38 σφαίρες

Ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση, τη λειτουργία και την επικοινωνία της Άμεσης Δράσης αναμένεται να εξαγγείλει τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τα όσα συνέβησαν κατά την αιματηρή καταδίωξη του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα.

Το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα, όπου 18χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά, μετά από καταδίωξη, παραδόθηκε νωρίτερα σήμερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, το πόρισμα καταγράφει σοβαρές ελλείψεις και ουσιαστικές αστοχίες, οι οποίες αποτυπώθηκαν στον τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικοί που καταδίωκαν το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικό της κατάσταση χάους που επικράτησε κατά την διάρκεια της καταδίωξης αποτελεί το γεγονός ότι οι τρεις από τους επτά αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση έριξαν τις 32 από τις συνολικά 38 σφαίρες.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  κατά την διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε κακός συντονισμός δυνάμεων, ασαφείς εντολές από το κέντρο, έλλειψη εκπαίδευσης στην διαχείριση και όχι μόνο, πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου, ελλιπής εικόνα της συνολικής κατάστασης  και απουσία επικεφαλής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Ενόψει αυτών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου μέτρα για την πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της EΛ.ΑΣ.