Πέραμα: Τι είπαν στην «μαραθώνια» απολογία τους οι επτά αστυνομικοί -Δηλώσεις Κούγια για τον 14χρονο

Αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά στην καταδίωξη στο Πέραμα.

Οι αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι χτες το βράδυ, χωρίς περιοριστικούς όρους σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Όπως δήλωσαν στην πολύωρη απολογία τους, δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, αν ο οδηγός του οχήματος δεν επιχειρούσε να τους σκοτώσει εμβολίζοντας τις μοτοσικλέτες τους.

 

Κούγιας: Έξυπνος ελιγμός η επιλογή του 14χρονου

Ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί.

«Ήταν τόσο σκληρή η αντιμετώπισή τους από τους συναδέλφους τους σαν να ήταν κοινοί κακοποιοί, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά των αστυνομικών προς τον εμφανισθέντα ως δήθεν οδηγούντα το αυτοκίνητο» είπε ο κ. Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας τόνισε για τον 14χρονο ότι οι εντολείς του δεν τον αναγνωρίζουν, ότι δεν είναι αυτός.

«Έγινε επιλογή, ένας έξυπνος ελιγμός. Είναι αδύνατον, κατά τους εντολείς μου, τους ελιγμούς αυτούς του αυτοκινήτου να τις έκανε ένας 14χρονος».

Εξήγησε δε ότι οποιοσδήποτε κάτω των 15 ετών δεν έχει ποινική ευθύνη και αντιμετωπίζει μόνο σωφρονιστικά μέτρα. Άρα, όπως είπε, ήταν αυτονόητη η απελευθέρωσή του.

Ακόμη, ο κ. Κούγιας έκανε γνωστό ότι δέχθηκε απειλητικά τηλεφωνήματα για την υπόθεση.

 

Χειροκροτήματα κατά την έξοδο των αστυνομικών από τα δικαστήρια

«Μπήκαν με χειροπέδες και βγήκαν ελεύθεροι», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Αφού βγήκαν από τα δικαστήρια του Πειραιά, δέχτηκαν χειροκροτήματα από συγγενείς και φίλους.

 

Ικανοποίηση από Θεοδωρικάκο

Την ικανοποίησή του για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς όρους οι επτά αστυνομικοί, εξέφρασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ελεύθεροι και οι δύο ανήλικοι Ρομά

Παράλληλα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι Ρομά που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα, επιβαίνοντας σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Ελεύθερος αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και ο 16χρονος που νοσηλεύεται στο Τζάνειο.