Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου

Μόνο μία ώρα θα διαρκέσει η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης της πόλης, η φετινή παρέλαση θα διαρκέσει 60 λεπτά ενώ η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

Στις 10.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων και θα έχει μέγιστη διάρκεια 60 λεπτά.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το ανακατασκευασμένο μαχητικό Supermarine Spitfire MJ755 της Ελλάδας θα πετάξει σε σχηματισμό με ένα σύγχρονο μαχητικό F-16 της 335 Μοίρας «Τίγρης»- της παλαιότερης Μοίρας της ΠΑ που συγκροτήθηκε όταν η Ελλάδα ήταν υπό κατοχή από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1941 στο αεροδρόμιο Ακίρ της Παλαιστίνης. Τα δύο μαχητικά θα εκτελέσουν κοινή διέλευση στις εισαγωγικές στιγμές της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2021.

Ματαίωση των παρελάσεων σε πολλές περιοχές της χώρας

Σε ματαίωση των παρελάσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, οδήγησε η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Με τη συμμετοχή μόνο των στρατιωτικών τμημάτων θα πραγματοποιηθούν και οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜ-Θ), Χρήστου Μέτιου.

«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Στο χορό της αναστολής των παρελάσεων μπήκε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων, τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.