Μαχήτρια και δυνατή μέχρι το τέλος η Φ. Γεννηματά - Γιόρτασε τα γενέθλια του γιου της μία μέρα πριν πέσει σε κώμα

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να έδινε μια γενναία καθημερινή μάχη με τον καρκίνο, αλλά ακόμη και μέσα από το δωμάτιο του «Ευαγγελισμού» φρόντιζε να δίνει δύναμη και κουράγιο τόσο στην οικογένειά της όσο και στους συνεργάτες της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο ο γιος της Γιώργος είχε τα 17α γενέθλιά του. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Βαγγέλης Γιακουμής, στον Alpha,  εκείνη τη μέρα στο δωμάτιό της στήθηκε μία μικρή γιορτή. Γύρω της βρίσκονταν και τα άλλα δύο της παιδιά, Αιμιλία και Κατερίνα, ο σύζυγός της Ανδρέας, αλλά και η αδελφή τη Μαίρη. Η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει να είναι φροντισμένη όταν έρθουν τα παιδιά της.

Όλοι μαζί έσβησαν μια μικρή τούρτα με ένα κεράκι και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να αποχαιρετήσει τα αγαπημένα της πρόσωπα. Όλοι όσοι αγαπούσε πολύ  ήταν κοντά της εκείνο το Σάββατο, λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

«Πολύ συγκινητικές στιγμές. Το προηγούμενο Σάββατο γιόρταζε ο γιος της, ο Γιώργος και μαζεύτηκαν. Κυριακή βράδυ έπεσε σε κώμα και Δευτέρα ξεψύχησε. Στην ουσία μιλάμε για λίγες μόλις ώρες», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

«Ήταν δίπλα στο κρεβάτι της στον Ευαγγελισμό και εκεί ο άντρας της, τα τρία παιδιά της και η αδερφή της πήραν μια μικρή τούρτα, άναψαν ένα κεράκι και με αυτές τις εικόνες ήθελε να αποχαιρετήσει τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα, να μείνει σαν μια γλυκιά ανάμνηση… Όλη η οικογένειά της ήταν εκεί, λίγο πριν ξεψυχήσει» συμπλήρωσε.

Αυτή στην ουσία ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε τα αγαπημένα της πρόσωπα , αφού την Κυριακή έπεσε σε κώμα, και το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε για το ταξίδι στην αιωνιότητα όπου θα συναντήσει τους αγαπημένους της γονείς.