«Επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια» η Έφη Κακαράντζουλα - 15 χρόνια και 3 μήνες η τελική ποινή, θα παραμείνει στη φυλακή

Να μη δοθεί αναστολή στην έφεση για την Έφη Κακαράντζουλα, δηλαδή να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δίκασε σήμερα τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η τελική ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών (μετά από συγχώνευση).

Νωρίτερα σήμερα, ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, διότι η κατηγορούμενη, όπως ανέφερε, «είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα».

Ο εισαγγελέας σημείωσε, μεταξύ άλλων, στη σχετική τοποθέτησή του τα εξής: «Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισής της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή της παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με τον 40χρονο, φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Την ώρα που οι αστυνομικοί έβγαζαν την 36χρονη από την αίθουσα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας  Παλιοσπύρου φώναξαν, απευθυνόμενα στην έφη Κακαράντζουλα, «τέρας, τέρας όρθιο», χωρίς εκείνη να αντιδράσει.