Δίκη για το βιτριόλι: Ποινή κάθειρξης 15 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Έφη Κακαράτζουλα

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλλε με ομόφωνη απόφαση του το δικαστήριο στην Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Το δικαστήριο νωρίτερα με ομόφωνη απόφαση του έκρινε επίσης ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στην κατηγορουμένη το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, το οποίο αιτήθηκε δια του συνηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη, η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο. Η σύννομη ζωή όμως δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε ακόμη πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο Νώντα με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Ολοκληρώνοντας ο εισαγγελέας είπε: «Την ενοχή της όπως απεφάνθη το δικαστήριο χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού».

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από επτά συνεδριάσεις έκρινε ένοχη την κατηγορουμένη απορρίπτοντας τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς ότι ήθελε να την πονέσει και όχι να την σκοτώσει.

Επιπλέον το δικαστήριο την κήρυξε ένοχη για το αδίκημα της απείθειας λόγω της αντίστασης που προέβαλε κατά τη σύλληψή της.

Η ετυμηγορία των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων ελήφθη ομόφωνα και οδηγεί την Έφη Κακαράτζουλα απευθείας στη φυλακή.