Ηχητικά ντοκουμέντα από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα - Οι διάλογοι των αστυνομικών της ΔΙΑΣ με το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι διάλογοι που είχε η ομάδα ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ, σε σχέση με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, το βράδυ της Παρασκευής, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου Ρομά.

Ένα αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την επικοινωνία του κέντρου της Άμεσης Δράσης στη ΓΑΔΑ με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στο οποίο καταγράφονται μερικά από όσα έγιναν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από του Ρέντη μέχρι το Πέραμα, παρουσιάστηκε  στην εκπομπή «LIVE NEWS» του Mega.

Σύμφωνα με το Mega, Το ηχητικό από το Κέντρο της Άμεσης δράσης αποτελεί μέρος της έρευνας που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστωθεί τι συνέβη στην καταδίωξη του Περάματος.

Ακολουθούν οι διάλογοι:

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο ανεβαίνουμε την Θηβών προς Βίζας ακολουθούμε στο ύψος σχεδόν της ΔΟΥ

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Το αριθμητικό και σε ποιο ύψος της Θηβών;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο δεν σταματάει, τρία άτομα μέσα αθίγγανοι

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Τι όχημα είναι;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Hyudai λευκό κέντρο.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Accent είναι; Accent λευκό;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Ένας accent λευκό, παραβιάζει συνεχώς τα κόκκινα.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ελήφθη, ελήφθη με προσοχή. Ελήφθη, είναι πολλές ομάδες πλησίον, ελήφθη . Το ακολουθούμε με προσοχή, ικανή απόσταση να μην κινδυνεύσετε και θα το, όπου να ΄ναι θα το σταματήσουμε.

«Σταματήστε την καταδίωξη»

Μερικά λεπτά αργότερα και ενώ οδηγός πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς, έρχεται η εντολή από τη ΓΑΔΑ για να σταματήσουν την καταδίωξη.

Κέντρο: 400Γ Τέλος, τέλος απομακρυνθείτε, τέλος, όλες οι ομάδες να απομακρυνθούν. Ουδέ ένας θα ασχοληθεί με το αυτοκίνητο πλεον. 400γ για τις ομάδες ΔΙΑΣ την 503 και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, έχει διατεθεί να ακολουθήσει το όχημα, τέλος στους τομείς σας όλοι, τώρα.

Ομάδα: … Ίσως το προλάβω

Κέντρο: Η εντολή είναι σαφής διακόπτουμε τώρα . Όλοι οι σταυροί στους τομείς σας.

Κέντρο: Τετρακόσια γάμα θα επαναλάβουμε τέλος, εάν δεν σταματάει το αυτοκίνητο τέλος, διακόπτουμε, διακόπτουμε, είναι εντολή του Α100 θα διακόψετε άπαντες.

Ομάδα: Τετρακόσια γάμα Κέντρο έχουν απομακρυνθεί οι ομάδες από το όχημα, έχω μείνει πίσω.

Κέντρο: Για όλους τους σταθμούς δεν θα επανέλθουμε είναι η τελευταία φορά που το διαβιβάζουμε. Για όλους τους σταθμούς τέλος. Καθένας στον τομέα του και δεν θα επανέλθουμε.

Η εντολή από τον ανώτατο αξιωματικό

Δευτερόλεπτα μετά το κέντρο επανέρχεται και ζητά επίμονα από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν, ενώ αναφέρει πως η εντολή έχει δοθεί από ανώτατο αξιωματικό που υπηρετεί στην Άμεση Δράση.

Κέντρο: Το κέντρο επανέρχεται για τις ομάδες ΔΙΑΣ που ακολουθούν το όχημα.

– Θα σταματήσουμε τώρα να ακολουθούμε το όχημα είναι εντολή του Α100. Άπαντες θα σταματήσουμε δεν θα επανέλθει το κέντρο.

– Τετρακόσια γάμα, τετρακόσια γάμα θα ενημερώσω τις ομάδες και εσείς, να κόψουν να ακολουθούν το όχημα τέλος.

Δεν άκουγαν το κέντρο

Η καταδίωξη συνεχίζεται ενώ η επικοινωνία μεταξύ του Κέντρου και των αστυνομικών της ΔΙΑΣ φαίνεται να έχει διακοπεί λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Ομάδα: Πέραμα στην Ελπίδος …

Κέντρο: Ποιος σταθμός διαβιβάζει και για ποιο λόγο; Όποιος σταθμός διαβιβάζει για το Hyundai… αν ακολουθεί το Hyundai κάποιος σταθμός, θα παρακαλέσουμε, είναι η τελευταία φορά που θα το διαβιβάσουμε, οποιοσδήποτε σταθμός κι αν είναι αυτός που διαβιβάζει και δεν γίνεται αντιληπτός, να διακόψετε τώρα να ακολουθείτε το όχημα. Τώρα. Κι όποιος σταθμός είναι αυτός που το ακολουθεί να ενεργήσει 1-13 με το κέντρο.

Ομάδα: Δεν ακούνε πάνω στη μηχανή, δεν ακούνε.

Ομάδα: Αν ακούτε τους συναδέλφους να μας κατευθύνεται πλησίον τους γιατί δεν ακούνε να σταματήσουνε

Κέντρο: Εάν τους ακούγαμε θα τους είχαμε πει εμείς, δεν μας ακούνε λόγω ταχύτητας και δεν τους ακούμε και εμείς.

Η στιγμή των πυροβολισμών

Το ρολόι πλέον δείχνει λίγα λεπτά μετά τις δώδεκα του Σαββάτου με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν πυροβολήσει 38 φορές για να σταματήσουν το λευκό όχημα, ενώ όπως καταγραφεί ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός.

Κέντρο: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Ομάδα: Κέντρο έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος, αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε-23 γιατί κινούνταν με θανατηφόρο… εναντίον συναδέλφου.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ελήφθη, συγκλίνουν αρκετοί σταθμοί στο σημείο, ελήφθη, με ηρεμία, άλλος… είναι και οι δύο τραυματίες οι δράστες, υπάρχει τρίτο άτομο που να αναζητούμε, να είναι στο σημείο; 403;

Ομάδα: Κέντρο, έχουν τραυματιστεί, γράψτε έχουμε πέντε μηχανές … σύντομα δυο ασθενοφόρα κέντρο.

Κέντρο: Τα ασθενοφόρα έχουν ενημερωθεί, μας ενδιαφέρει, ψάχνουμε κάποιον άλλον, τρίτο;

Ομάδα: … έχει διαφύγει. Έχει διαφύγει ο τρίτος.