«Σταματήστε-Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό»-Οι διάλογοι κέντρου ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικών της ΔΙΑΣ κατά την καταδίωξη στο Πέραμα

Aποκαλυπτικοί διάλογοι αναφορικά με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δύο μέρες πριν οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

«Έχουμε μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τους συναδέλφους, που κυνηγούν το αυτοκίνητο», αναφέρουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ που απαντά με τη σειρά του: «Σας έχω πει να σταματήσετε. Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό».

«Συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε», λένε στη συνέχεια οι αστυνομικοί, ενώ από το κέντρο την ΕΛ.ΑΣ φτάνει το εξής μήνυμα: «Σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε. Υπάρχει εντολή».

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, όπως παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: Καταδιώκουμε Hyundai Accent, που είναι πιθανόν κλεμμένο.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Συνεχίστε την καταδίωξη.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Το Hyundai περνάει τα κόκκινα και κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σταματήστε την καταδίωξη. Υπάρχει κεντρική εντολή.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Άλλες ομάδες): Συνεχίζουμε την καταδίωξη. Το όχημα κινείται επικίνδυνα και το ακολουθούμε.

Λίγο αργότερα, μια ομάδα ΔΙΑΣ ενημερώνει ότι έχει μείνει πίσω και πως δεν συνεχίζει την καταδίωξη του οχήματος, κάτι που δεν κάνουν τα υπόλοιπα πληρώματα που βρίσκονται πίσω από το ύποπτο όχημα.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Έχουμε μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τους συναδέλφους, που κυνηγούν το αυτοκίνητο.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχω πει να σταματήσετε. Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό (σ.σ. δίνει κωδικούς του ανώτατου αξιωματικού).

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (που συνεχίζουν την καταδίωξη): Συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε. Υπάρχει εντολή.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση των διαλόγων, η ομάδα 400Γ του Πειραιά, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την καταδίωξη και δεν άκουσε τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα της μηχανής.

Δυο τραύματα σε πνεύμονα και κοιλιά έφερε το 20χρονο θύμα

Δύο διαμπερή τραύματα, σε θώρακα και κοιλιά, έφερε ο 20χρονος που σκοτώθηκε στο περιστατικό του Περάματος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται ότι ο 20χρονος που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος, από πυροβολισμούς αστυνομικών, μετά την καταδίωξη, έφερε δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα και την κοιλιά, σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως ο θάνατος, που ήταν ακαριαίος, προκλήθηκε από το διαμπερές τραύμα στον θώρακα.