Δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη λόγω εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά

Δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα την Τετάρτη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «μετά την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό της Χώρας της 27ης Οκτωβρίου ως ημέρας εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού, πρώην Υφυπουργού, πρώην Νομάρχη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς και Βουλευτή, Φωτεινής Γεννηματά, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη».

Σημειώνεται ότι ακυρώνεται μόνο η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου, ξεχωριστά από τη στρατιωτική που πραγματοποιείται στις 28 Οκτωβρίου.

Οι παρελάσεις στους υπόλοιπους Δήμους της Θεσσαλονίκης καθώς και στην υπόλοιπη χώρα θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 28 Οκτωβρίου, πάντα σύμφωνα την απόφαση της εκάστοτε Περιφέρειας.

Η απόφαση του υπουργείου:

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κήρυξε εθνικό πένθος την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 λόγω του θανάτου της σπουδαίας πολιτικού, Φώφης Γεννηματά, που σήμερα 25/10 έχασε έφυγε από τη ζωή έπειτα από την σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και την ραγδαία επιδείνωση της υγείας της σε διάστημα μόλις λίγων ημερών.

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.