Ξεκινούν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία

Ξεκινούν την Τρίτη (03/03) το μεσημέρι οι κρίσεις Ανώτατων και Ανώτερων αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας (02/03) αποφασίστηκε να παραμείνει στη θέση του ο νυν Αρχηγός του Σώματος Δημήτριος Τσακνάκης.
Όπως λένε στελέχη του Σώματος δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, κάτι το οποίο, όπως φαίνεται, δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση η πολιτική ηγεσία. Στην ιεραρχία αναμένεται να παραμείνουν τρεις από τους υφιστάμενους στρατηγούς, ενώ δύο αναμένεται να αποστρατευτούν, ένας από τους οποίους δεν αποκλείεται να είναι ο Υπαρχηγός.
Στους υπόλοιπους βαθμούς ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών δεν αναμένεται να γίνουν βαθιές τομές και όσες αλλαγές γίνουν θα είναι μέσα σε συνηθισμένα πλαίσια. Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών αναφέρουν πως όλοι μένουν να δουν αμέσως μετά εάν οι αξιωματικοί που θα τοποθετηθούν σε κομβικές θέσεις θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στην πράξη τις θέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας, καθώς πρόκειται για ανθρώπους παλιάς νοοτροπίας που δύσκολα ενδεχομένως θα τις εφαρμόσουν με ακρίβεια. Τότε, λένε στελέχη του Σώματος, δεν αποκλείεται ο Υπουργός να προχωρήσει ενδεχομένως μέσα στον χρόνο σε έκτακτες κρίσεις για να αλλάξει τους αξιωματικούς αυτούς με άλλους που θα μπορούν να τις υλοποιήσουν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης έχει κάνει λόγο για αναδιάρθρωση υπηρεσιών. Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι κρίσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την επόμενη εβδομάδα – πιθανότατα στα τέλη – οι κρίσεις στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.