Στον εισαγγελέα ο 40χρονος που σκότωσε τον υπάλληλο στη Νέα Ερυθραία - Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του τραυματία

Στον εισαγγελέα οδηγείται αυτή την ώρα ο 4οχρονος που πυροβόλησε και σκότωσε χθες τον 43χρονο υπάλληλο φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία, τραυματίζοντας και άλλον ένα.

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του δεύτερου θύματος, που στάθηκε τυχερός και τα τραύματά του από τους πυροβολισμούς δεν ήταν θανάσιμα, η οποία περιγράφει το διάλογο της με το δράστη λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Η μητέρα του 43χρονου τραυματία, που άκουσε τους πυροβολισμούς, ήταν η πρώτη που έφτασε στο σημείο του εγκλήματος. Η γυναίκα βρέθηκε στο σημείο λίγη ώρα μετά την επίθεση, αφού είχε ακούσει φωνές από τον γιο της: «Άκουσα τον γιο μου να φωνάζει ”Μας σκοτώνει βοήθεια, μας σκοτώνει” και έτρεξα ξυπόλητη και ήμουν η πρώτη. Τον είδα μόλις έφευγε και του λέω: «Μας σκότωσες το παιδί, γιατί;». Μου λέει: «Καλά τους έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον 40χρονο που πυροβόλησε χθες τους εργάτες εταιρείας φυσικού αερίου στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 40χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι γείτονας με ένα από τα θύματά του, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε απασχολήσει ξανά τη γειτονιά στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έχει νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ενώ στο παρελθόν έχει εμφανιστεί σε δημόσιους χώρους ντυμένος με στολή αστροναύτη.

Το «οπλοστάσιο» του 40χρονου στο σπίτι του στη Νέα Ερυθραία

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σπίτι του 40χρονου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι,
  • ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • -2- αυτοσχέδια δρεπάνια,
  • -2- ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,
  • στολή πολεμικής τέχνης,
  • -36- φυσίγγια,
  • -6- κάλυκες,
  • νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία στη Νέα Ερυθραία:

«Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο.

Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ’ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής».