Με Rafale πέταξε στη Γαλλία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ - «Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις!» (Eικόνες)

Πτήση με γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale πραγματοποίησε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, που βρίσκεται στη Γαλλία, ο οποίος και παρασημοφορήθηκε με το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις!», έγραψε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, δημοσιεύοντας στο twitter φωτογραφίες από την πτήση. Όπως σημείωσε, τα ελληνικά Rafale «θα τα νιώσουμε σύντομα και στους ελληνικούς ουρανούς, με την Πολεμική Αεροπορία και τους πιλότους μας σε πλήρη ετοιμότητα και αποστολή τη διασφάλιση και διασφάλιση της Ειρήνης και της σταθερότητας».

Σημειώνεται ότι κατά την παρασημοφόρησή του, ο κ. Φλώρος έκανε λόγο για θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες είναι έτοιμες «για στρατιωτική υλοποίηση του ελληνογαλλικού πυλώνα #Ειρήνη #Σταθερότητα στην περιοχή».

rafale-floros2

Η Πολεμική Αεροπορία, με βάση τη συμφωνία, προσδοκά να διαθέτει έξι ετοιμοπόλεμα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη στο τέλος του 2021, 12 στο τέλος του 2022 και 18 το καλοκαίρι του 2023.

rafale-floros

Με την απόκτηση των Rafale, η δύναμη πυρός της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να πολλαπλασιαστεί, καθώς τα προηγμένα συστήματά τους προσφέρουν αεροπορική υπεροχή. Το πακέτο αισθητήρων ραντάρ AESA και το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Spectra, που θεωρείται το κορυφαίο διαθέσιμο σύστημα στον κόσμο, βοηθούν τους χειριστές των Rafale να εντοπίζουν και να στοχοποιούν εχθρικά αεροσκάφη από μεγαλύτερη απόσταση.