Συναγερμός στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης - 48 κρούσματα σε μαθητές & καθηγητές

Μεγάλη ανησυχία για το 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» στη δυτική Θεσσαλονίκη μετά από συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν 45 κρούσματα του ιού ανάμεσα στους μαθητές ενώ από τον κορωνοϊό νοσούν και τρεις καθηγητές, από τους οποίους οι δύο διαγνώστηκαν σήμερα θετικοί. Σημειώνεται πως το σχολείο φιλοξενεί συνολικά260 παιδιά.

Οι γονείς των παιδιών είναι ανάστατοι καθώς, όπως επισήμαναν στη Voria.gr, η κατάσταση αυτή με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και τη διασπορά του ιού στο συγκεκριμένο σχολείο επικρατεί επί περίπου μια εβδομάδα. Εκτιμούν πως το σχολείο έπρεπε ήδη να έχει κλείσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, σήμερα επέστρεψαν στο σχολείο δύο εκ των 45 παιδιών που νοσούν. Σύμφωνα με πηγές από το σχολείο, δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή καθώς τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν εννιά χωρίς να συμπληρώνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του τμήμα, όπως προβλέπεται και από το πρωτόκολλο.