Σύντομα η 3η δόση του εμβολίου και για τους κάτω των 50 ετών

Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με το 4ο κύμα της πανδημίας, μέσα στον χειμώνα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και επικαλούμενος τα σημαντικά ευρήματα της μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στη χώρα μας, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια.

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», είπε και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς και συνθήκες ζωής,

Διευκρίνισε δε, πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Αναφορικά με την 3η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ο κ. Θεμιστοκλέους  προανήγγειλε πως σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών να λάβουν την ενισχυτική δόση, καθώς αναμένεται η σχετική ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.