Στην τελική ευθεία για την απόφαση στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι - Αύριο η αγόρευση του εισαγγελέα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η αποδεικτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και αύριο θα έχουμε την πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής, καθώς η κατηγορούμενη έχει ήδη ομολογήσει την πράξη της, ωστόσο αρνείται την πρόθεση της να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας.

Το πιο πιθανό είναι πάντως  ότι το δικαστήριο, που έχει πραγματοποιήσει άλλες 3 συνεδριάσεις, δεν θα εκδώσει την απόφαση της δίκης αύριο. Κατά την αυριανή συνεδρίαση, ο εισαγγελέας της έδρας θα αγορεύσει επί της ενοχής της 36χρονης για ένα έγκλημα που η ίδια ομολόγησε ότι διέπραξε. Η ενοχή είναι πλέον βέβαιη, αλλά το ζήτημα που μένει ανοιχτό είναι για ποια πράξη θα κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα. Για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ή για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ζητά η ίδια;

Αν η κατηγορουμένη καταδικαστεί για την κατηγορία για την οποία δικάζεται, το μέγιστο της ποινής που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης. Αυτό σημαίνει ότι κατά προσέγγιση σε 4-5 χρόνια θα έχει δικαίωμα να αιτηθεί την αποφυλάκισή της. Αν, αντίθετα, δικαστές και ένορκοι την κηρύξουν ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τότε η μεγαλύτερη ποινή που μπορούν να της επιβάλουν είναι τα δέκα έτη κάθειρξης, κάτι που συνεπάγεται την ακόμη πιο σύντομη παραμονή της στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης λήγει αρχές Δεκεμβρίου, και ενόψει αυτού το δικαστήριο έχει επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση της τελικής απόφασης.