Έκλεισε η πλατεία Κολωνακίου - Περίφραξη για τα έργα της νέας γραμμής 4 του μετρό (Εικόνες)

Περίφραξη στήθηκε την Τρίτη στην πλατεία Κολωνακίου (Φιλικής Εταιρείας), καθώς  ξεκινούν προσεχώς οι εργασίες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας.

Στην πρόοδο σχετικά με τη Γραμμή 4 του μετρό είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, πριν από μερικούς μήνες.

Ο σταθμός «Κολωνάκι» θα χωροθετείται επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας, γνωστή ως πλατεία Κολωνακίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά, Πατριάρχου Ιωακείμ, Καψάλη, Κουμπάρη, και Κανάρη και θα είναι ένας από τους 15 νέους σταθμούς της Γραμμής 4.

Θα συνδέεται με τις υφιστάμενες Γραμμές του Μετρό με δύο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο/Ευαγγελισμός) ενώ θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 13 χλμ από το Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι έως το Γουδή, εντός των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου.

3294423.jpg

Η Γραμμή 4 θα εξυπηρετεί πολλά σημαντικά κτήρια και εγκαταστάσεις, όπως νοσοκομεία, τα Δικαστήρια, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Υπουργείο Πολιτισμού, τη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α., το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Κουμπάρη), το Βρετανικό Συμβούλιο, την Πανεπιστημιούπολη.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, στόχος είναι να εξυπηρετηθούν πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές του λεκανοπεδίου και κυρίως να ενισχυθούν οι περιοχές όπως τα Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι και ο Ευαγγελισμός, που συγκεντρώνουν μεγάλο όγκο επιβατών τις ώρες αιχμής.

3294407.jpg

Οι σταθμοί τηε γραμμής 4 θα είναι οι εξής: Άλσος Βεΐκου – Γαλάτσι – Ελικώνος – Κυψέλη – Δικαστήρια – Αλεξάνδρας – Εξάρχεια – Ακαδημία – Κολωνάκι – Ευαγγελισμός – Καισαριανή – Πανεπιστημιούπολη – Ζωγράφου – Ιλίσια – Γουδή.

 

3294455.jpg