Συνεχίζεται η «μάχη» Μαργαρίτας Θεοδωράκη-Νίκου Κουρή - Την καλεί με εξώδικο για τεστ DNA

Εξώδικη πρόσκληση απέστειλε ο Νίκος Κουρής στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, καλώντας την να επισκεφτούν έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να διενεργηθεί τεστ DNA ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι αδέλφια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εκπομπή του Alpha «TLive», σε απόσπασμα της εξώδικης πρόσκλησης, ο Νίκος Κουρής καλεί τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε τεστ DNA και σκοπός είναι να εξακριβωθεί αν ο ίδιος είναι βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη.

«… Προκειμένου να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένεια μεταξύ υμών και εμού, σας καλώ να προσέλθετε στα διαπιστευμένα εργαστήρια δικανικής γενετικής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δειγματοληψία βιολογικού υλικού (παρειακό επίχρισμα) από τον πραγματογνώμονα γενετιστή, δόκτορα Φιτσιάλο Γεώργιο, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών» αναφέρει, μεταξύ άλλων η εξώδικη πρόσκληση, απόσπασμα της οποίας δημοσίευσε ο Alpha.

«Με τον τρόπο αυτό, τη διενέργεια δηλαδή του τεστ DNA αδελφών, θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι ή όχι εκ πατρός αδελφός σας και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη του Γεωργίου» σημειώνεται στο εξώδικο.

Ο ίδιος ο γενετιστής, μιλώντας στην εκπομπή, είπε ότι τα αποτελέσματα ενός τέτοιου τεστ βγαίνουν σε περίπου πέντε εργάσιμες ημέρες, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για μία πολύπλοκη διαδικασία.

Πέντε οι διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εκπομπή «TLive», ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει 5 διαθήκες, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα. Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε συντάξει πέντε διαθήκες, καθώς μετά το 2015 είχαν συμβεί γεγονότα που τον έκαναν να αλλάξει την τελευταία του βούληση.

Το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ μία ημέρα αργότερα, όπως αναμενόταν, ενημερώθηκαν επισήμως τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτήν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha, η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη δημοσιεύθηκε και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν αντίγραφα. Όπως είπε το συγγενικό περιβάλλον του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή «TLive», το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν πάρει τα αντίγραφα της διαθήκης και έτσι θα γνωστοποιηθεί τι ορίζει με την τελευταία βούλησή του ο μουσικοσυνθέτης.