Πέντε θάνατοι νέων κάτω των 30 τον Οκτώβριο - Έκκληση από τους ειδικούς: «Εμβολιαστείτε»

Έκκληση σε όσους δεν έχουν φροντίσει να εμβολιαστούν ακόμη κατά του κορωνοϊού απευθύνουν για μία ακόμη φορά οι ειδικοί, καθώς σύμφωνα με το Mega μέσα στον Οκτώβριο έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid πέντε άτομα, ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Έκκληση για εμβολιασμό, ειδικά στους 20άρηδες έκανε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αναφέροντας ότι κατεγράφησαν θάνατοι νεαρότερων ανθρώπων, οι οποίοι νόσησαν βαριά. Κανείς τους, όπως σημειώνει η υπουργός δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Η κυρία Γκάγκα σημείωσε ότι οι τρεις θάνατοι καταγράφησαν την τελευταία εβδομάδα. Την αποκάλυψη έκανε στην προαναφερθεισα ανάρτησή της, με αφορμή το θάνατο ενός ανεμβολίαστου 28χρονου στην Κομοτηνή.

Παράλληλα, η Μίνα Γκάγκα, απευθυνόμενη σε όσους φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, προανήγγειλε νέα τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας και έκανε για άλλη μία φορά έκκληση για εμβολιασμό.

«Χάσαμε 28χρονο από κορωνοϊό στην Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι», ανέφερε.

«Κάνω έκκληση, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε και προσέχετε! Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας».

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-10/gaga-facebook.jpg.webp?itok=tMvlOpQd

Τρίκαλα: 29χρονος «έφυγε» από κορωνοϊό

Υπενθυμίζεται ότι ένας 29χρονος στα Τρίκαλα έχασε προ ημερών τη μάχη με τον κορωνοϊό, με τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος τον γνώριζε προσωπικά, να κάνει μία φορτισμένη συναισθηματικά ανάρτηση.

Στην ανάρτησή του, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου απηύθυνε έκκληση σε όλους να αντιληφθούν την σπουδαιότητα του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Όχι και στα 29 ρε γαμώτο….
Ο Παύλος ήταν ο νεότερος υποψήφιος που είχα. Τότε μόλις 22 χρόνων.
Ο Παύλος ήταν ωραίος, δραστήριος, ευγενικός… Εξαιρετικό παιδί.
Ο Παύλος κόλλησε covid.
Ο Παύλος κηδεύεται σήμερα, σε λίγη ώρα, στα Τρίκαλα.
Να τελειώσουμε ίσως με τις μ@λακιες γύρω από την ανάγκη εμβολιασμού;».

Ανεμβολίαστο το 88% των διασωληνωμένων

Υπενθυμίζεται πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712, ο αριθμός των θανάτων 27 και οι διασωληνωμένοι 357, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 314 (87.96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 43 (12.04%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.