Επελαύνει ο «Μπάλλος» στη βόρεια Ελλάδα: Μήνυμα 112 σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη-Πληροφορίες για εγκλωβισμένους οδηγούς στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Με μανία «σφυροκοπά» η κακοκαιρία «Μπάλλος» τη βόρεια Ελλάδα, με τα προβλήματα στους δρόμους να είναι έντονα λόγω των πλημμυρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Μάλιστα, μήνυμα από την Πολιτική Προστασία έλαβαν στα κινητά τους, στις 17:55, οι κάτοικοι των περιοχών Βόλβης, Λαγκαδά και Χαλκιδικής, λόγω της κακοκαιρίας  και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στις περιοχές αυτές.

Μέσω του μηνύματος οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν, ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

 

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία «Μπάλλος» πλήττει τις τελευταίες ώρες και την Χαλκιδική με δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Κλειστή η Ε.Ο στο ύψος της Ρεντίνας –Πληροφορίες για εγκλωβισμένους οδηγούς

Η σφοδρή βροχόπτωση και οι μεγάλοι όγκοι υδάτων που κατεβαίνουν από τα ορεινά, έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, η οποία, όπως μεταδίδει το grtimes.gr,  έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη.

e402f884-a8c0-4748-a76e-519905800752

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας στο grtimes.gr, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη, έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς».

Το πρόβλημα όπως είπε ο δήμαρχος, «οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους».

Να σημειωθεί ότι στο σημείο έχει μεταβεί η Τροχαία, ενώ αυτή την ώρα καθ’ οδόν βρίσκεται η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης, Στέλλα Σαλέπη.