Εισαγγελική παρέμβαση για το «βυθισμένο» λεωφορείο εν μέσω νεροποντής

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκάλεσαν οι εικόνες και τα video από το λεωφορείο που ακινητοποιήθηκε κάτω από γέφυρα της παραλιακής λόγω της υψηλής στάθμης των νερών.

Η κα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου, που έθεσε σε κίνδυνο τους επιβάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα για να καταφέρουν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

Εισαγγελική παρέμβαση για το λεωφορείο που «βυθίστηκε» | mononews

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος θα λάβει καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από τους αρμόδιους φορείς.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Παρέμβαση εισαγγελέα για το «βυθισμένο» λεωφορείο • Η  Άποψη

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Βούλα και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΥ : «στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε σώους τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας».