Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Πού έχουμε προβλήματα - Περιοχές που μπορεί να πλημμυρίσουν

Μήνυμα που προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη μέσω του 112 στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει από το πρωί της Πέμπτης 14/10 τη χώρα.

Το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Σφυροκοπά την Αττική η κακοκαιρία – Κλήσεις στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Το μεσημέρι στην Αττική διεκόπη η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προβλήματα εντοπίζονται επίσης:

  • Στην Αλεξάνδρας
  • Στην Λ. Κηφισίας (στην άνοδο)
  • Στην Λ. Κηφισίας (στη κάθοδο)
  • Στην Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη – ρεύμα προς Πειραιά)
  • Στην Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη – έξοδος)
  • Στην Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών – είσοδος)

Διακοπή της κυκλοφορίας σε σημεία της Πειραιώς λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού

Διεκόπη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Τρίκαλα: Χιόνισε στα ορεινά – Καταπτώσεις βράχων από την κακοκαιρία

Το πρώτο χιόνι έπεσε σήμερα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, σε υψόμετρο πάνω από 1.500 μέτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία «Μπάλλος» δεν έχει δημιουργήσει -μέχρι στιγμής- προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων όσον αφορά τη στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής, εκτός από καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό επαρχιακό δίκτυο, που αντιμετωπίζονται από μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων.

Φλώρινα: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» από τα ξημερώματα πολλές περιοχές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα.

Στη γραφική κοινότητα του Νυμφαίου χιονίζει από τις επτά το πρωί, με το χιόνι να έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, δημιουργώντας μια εντελώς χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Ελαφριά χιονόπτωση επικρατεί αυτή την ώρα στην ορεινή διάβαση της Βίγλας στο Χιονοδρομικό κέντρο της Φλώρινας, ενώ στα λευκά είναι η Κοτύλη και πολλά ορεινά στην περιοχή του Γράμμου.

Η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο στις παραπάνω περιοχές γίνεται με ελαστικά χιονιού, ενώ την ίδια ώρα σε όλα τα πεδινά στη δυτική Μακεδονία επικρατούν βροχοπτώσεις.